Pazartesi, Nisan 05, 2010

abimm sinema filmini izleAbimm , yıllarca abisinin sadece varlığı ile yetinen bir adam ( Çetin -Mustafa Üstündağ ) ile onunla yıllar sonra karşılaşan abi Arif ( Mustafa Üzümcü)'in hüzünlü ve trajikomik yaşantılarına el atmış.

Aslında Çetin , kirli işlerle uğraşan , hayattaki sorumluluklarının bilincine varamamış bir mafya uzantısı gibidir. Yıllar sonra abisinin köyde yaşadığını öğrenip yola çıkar. Onu buldğunda aslında zihinsel engelli olduğunu anlar. Kendi içsel çekişmelerinin bir süre etkisinde kalır Çetin. En sonunda çatlak matlak bir abisi olduğundan onu kabullenmesi gerektiğini anlar.

İşte Abimm , bu iki deli dolu kardeşin İstanbul'dan Marmaris'e giden dostluk hikayelerini ele alıyor.Filmin komedi içerikli olduğunu ve salt bu yüzden izlemek için sinemaya gitmek isteyen seyircilere bir hatırlatma : Yer yer eğlenceli sahneler barındırmasına karşın aslında "Abimm " trajik bir abi-kardeş dostluğunun hikayesi. ( Levent Üzümcü'nün zihinsel engelli abi rolündeki oyunculuğu özellikle konuyu dramatize ediyor.)


Film Bilgileri


Sinemalar.com Puanı:6.3 / 10
Imdb Puanı:5.7/10
Yapım:2009 , Türkiye
Tür: Dram , Aile , Komedi
Yönetmen: Şafak Bal
Senaryo: İlkay Akdağlı
Yapımcı:Ergun Mercan
Gösterim Tarihi: 04 Aralık 2009 (Tür.)
Abimm Kadrosu :Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Haldun Boysan,Selen Seyven ve Bülent Şakrak.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patlat ahkam durma !
*İsimsiz yorum bırakmamaya özen gösterin ! / Bazı HTML etiketlerini kullanabilirsiniz. Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.