Cuma, Nisan 09, 2010

Ayı - L’Ours sinema filmi

Ayı - L’OursTür : Dram / Macera
Fransız yönetmen Jean-Jacques Annaud’un hayvanlarla çektiği ilk filmi “L’Ours”. Daha sonra bilindiği üzere “Two Brothers”ı çekmişti. “L’Ours”ta Fransız sinemacı genellikle vahşi olarak gördüğümüz ayıların dünyasını bizlere yansıtıyor.

“Bir sevgi filmi...”

Belgesel tadında bir film “Ayı”. Ama belgesel diyemeyeceğimiz bir film de aynı zamanda. Çünkü sağlam bir hikaye üzerine oturtulmuş. Filmin baş karakteri küçük bir ayı, yan karakter de büyük bir ayı. Ayıların dünyasını izleyip, dünyaya onların gözünden bakıyoruz film boyunca. Beklenileceği üzere az sayıda replik yer alıyor filmde. Ama bu filmin etkileyiciliğine gölge düşürmüyor ve daha da değerli olmasını sağlıyor. Ayıların da gayet insancıl duygulara sahip olduğunu ve onların vahşet saçan hayvanlar olmadığı film boyunca çoğu kez vurgulanıyor. Ayrıca avcılık olgusu da eleştiriliyor. Annaud sürrealist yaklaşımını film boyuncu sürdürüyor. Küçük ayının rüyalarına bile tanık oluyoruz. Film bizlere sevgiyi, sevginin ne demek olduğunu ayılar aracılığıyla yansıtıyor. Filmdeki görüntü yönetmenliği zirvede. Harika doğa manzaraları film boyunca bizleri yalnız bırakmıyor.

İzleyenleri farklı duyguları yaşatan, sımsıcak, duygu yüklü bir film. Kurgu dalında da Oscar adaylığı bulunuyor.

“Öldürmekten daha coşku verici bir şey varsa o da yaşamaya izin vermektir.”

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patlat ahkam durma !
*İsimsiz yorum bırakmamaya özen gösterin ! / Bazı HTML etiketlerini kullanabilirsiniz. Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.