Pazar, Nisan 25, 2010

Kurtlar Vadisi Gladio Filmi Sinema çekimi

kurtlar-vadisi-gladio
TUR : Aksiyon / Macera / Polisiye / Suç / Casusluk / Tarih
YONETMEN : Sadullah Şentürk
SENARYO : Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ : Selahattin Sancaklı
MUZİK : Gökhan Kırdar
YAPIMCI : Necati Şaşmaz, Raci Şaşmaz, Zübeyr Şaşmaz
GOSTERİM TARİHİ : 20 Kasım 2009
YAPIM : 2009/ TÜRKİYE
SURE : 119 Dk…
Oyuncular : Musa Uzunlar, Ayfer Dönmez, Köksal Engür, Ali Başar, Sezai Aydın, Sinan Pekinton, Bahar Feyzan, Erol Ozan Ayhan, Hasan şahintürk, ışıl Ayşe Ertuna, Isil Ertuna, Tuğrul Çetiner


Konusu : Türkiye’nin yakın tarihine etki eden olayları anlatan filmde: 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmesinin Musul ve Kerkük’e girmesiyle ilişkisi ele alınıyor. Filmde ayrıca, “Cem Ersever, Gladio’nun hangi gerçeğini öğrendiği için öldürüldü? Kim Washignton’dan gelen telefonla darbe girişiminden vazgeçti? Apo suikastini Gladio nasıl önledi? 28 Şubat süreci bin yıl sürecek iken 5 yılda nasıl sona erdi?” gibi Türkiye tarihini derinden sarsan sorulara ışık tutuluyor..
BÖLÜM -I-
~ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ ~
BÖLÜM -II-
~ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ ~
BÖLÜM -III-
~ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ ~
Gladyo Nedir ?
Gladyo, latince de KILIÇ anlamına gelir. 1952 yılında kurulduğu düşünülen bir örgütün ismi olarak kullanıldığı varsayılmaktadır.  İddialara göre: Gladyo örgütü Amerikan gizli servisi CIA tarafından finanse edilip, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlenmiştir.
1956 sonrasında iki kadın, 620 erkek toplam 622 kişi Amerikan ve İngiliz gizli servisleri tarafından yetiştirildi. 1990 yılında Gladio‘yu ortaya çıkaran soruşturmalar esnasında bu 622 kişinin grup liderleri oldukları, her bir grup liderinin belli sayıda kişiyi idare ettiği, böylece toplam sayının 15.000′e yaklaştığı ortaya çıktı.
İtalya’da 139 yerde silah ve mühimmat depoları mevcut olduğu varsayılan Gladyo‘nun ilk eğitim kampının ise Sardunya’da olduğu iddia edilmekteydi.
NOT: Yukarıdaki bilgilerin doğruluğu ve/veya kesinliği garanti edilemez. Teori olduğu varsayılmalıdır. Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile ilgili bir terim olduğu varsayılarak yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patlat ahkam durma !
*İsimsiz yorum bırakmamaya özen gösterin ! / Bazı HTML etiketlerini kullanabilirsiniz. Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.