Pazartesi, Nisan 26, 2010

deli deli olma film izleYerli sinema severlerin son dönemde üzerinde en çok yorum yaptıkları , anlam yüklü bir dram filmi olan Kars: Deli Deli Olma 'nın yönetmeliği Murat Saraçoğlu 'na ait.

Aynı yönetmen Saraçoğlu , son birkaç yılda "120" ve "O.Çocukları" gibi türk sineması açısından çok değerli kabul edilen ürünler de verdi.

Kars filmi , Alma isimli ( filmde Cemile Nihan Turhan oynuyor ) küçük bir kızın ekseninde gelişiyor. Bu kız , zoraki olarak yapılmış bir köy okulunda gösterdiği müzikal yeteneği ile önce öğretmenini sonra da çevresini etkiliyor.


Mişka , Malakan kaviminden olup meşhur 93 harbinde Rusya'dan Türkiye'ye sürülen duygusal bir adamdır.Kars'ın küçük bir yaşayan Mişka ( T.Akan ) ile Alma 'nın arasında ilerde yeşerecek baba-kız dostluğu hem oldukça hüzünlü yanlar barındırıyor , kimi zaman da esprileri ile sımsıcak bir gülümseme yaratıyor izleyenlerde.

Zor şartlar ve kış koşullarına rağmen bu sıcak öykü için M.Saraçoğlu başta olmak üzere tüm film ekibini yürekten kutluyoruz.




Film Bilgileri


Sinemalar.com Puanı:6.2/10
imdb Puanı: 6.7/10
Yapım: 2009 , Türkiye
Tür:Dram, Komedi
Yönetmen:Murat Saraçoğlu
Senaryo:Hazel Sevim Ünsal
Yapımcı:Tolga Aydın
Gösterim Tarihi: 17 Nisan 2009 , (Tür.)
Deli Deli Olma Oyuncu Kadrosu : Tarık Akan,Şerif Sezer ,Zuhal Topal,Yeşim Ceren Bozoğlu ve Korel Cezayirli












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patlat ahkam durma !
*İsimsiz yorum bırakmamaya özen gösterin ! / Bazı HTML etiketlerini kullanabilirsiniz. Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.